Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ερνέστ Εμπράρ, σχεδίασε την πλατεία Αριστοτέλους το 1917, αμέσως μετά την μεγάλη πυρκαγιά που αποτέφρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα σχέδια του Εμπράρ, η πλατεία -που θα ονομαζόταν Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα είχε ένα μεγάλο άγαλμα του Αλέξανδρου στο κέντρο της και θα κατέληγε βόρεια στην Εγνατία, όπου θα χτιζόταν ένα επιβλητικό Δικαστικό Μέγαρο.
Προεπισκόπηση
«O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό…». Γκαίτε
Η Φωτό Μου

Καθημερινά... με τον Πάνο Αϊβαλή // Επικοινωνία στο email: kepeme@gmail.com

«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».

Αδαμάντιος Κοραής (1748 – 1833)

γιατρός και φιλόλογος, από τους πρωτεργάτες του νεοελληνικού διαφωτισμού.
SOSτε... την Χαλκιδική από την καταστροφή στις Σκουριές...
............................................... Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Μελβούρνη-Θεσσαλονίκη: Γιορτάζοντας 33 χρόνια αδελφοποίησης

Σε φεστιβάλ το Νοέμβριο στη Federation Square

Από παλαιότερο φεστιβάλ
08 October 2017

Μια σχέση που ξεκίνησε εδώ και 33 χρόνια ανάμεσα στη Μελβούρνη και τη Θεσσαλονίκη πρόκειται να τιμηθεί τον ερχόμενο μήνα στο πολυπολιτισμικό Φεστιβάλ Αδελφές-Πόλεις. Περίπου 40.000 άτομα συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στη διοργάνωση που λαμβάνει χώρα στη Federation Square της Μελβούρνης, με παραδοσιακά, αλμυρά και γλυκά εδέσματα, χορευτικές παραστάσεις και εκδηλώσεις που διαρκούν όλη μέρα και μεταδίδονται ζωντανά στην οθόνη της Πλατείας.
Η Ένωση Θεσσαλονικέων "Ο Λευκός Πύργος" προσκαλεί τηn παροικία να δώσει το παρών στο φετινό Φεστιβάλ, γιορτάζοντας τη μοναδική σύνδεση της Μελβούρνης με την ελληνική συμπρωτεύουσα, που συνιστά μάλιστα και την πρώτη σχέση αδελφοποίησης με μία ευρωπαϊκή πόλη.
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης τη 1μμ.
Παράλληλα, τον ίδιο μήνα αναμένεται και η εκδήλωση προς τιμήν της συνεισφοράς του στρατηγού Anders Lassen στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1944, που διοργανώνει από κοινού η Ένωση Θεσσαλονικέων με το Συμβούλιο Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης.
Ο δανικής καταγωγής στρατηγός Anders Lassen, πραγματοποίησε στρατιωτική επιχείρηση μαζί με τους άνδρες του στη Θεσσαλονίκη το πρωί της 29ης Οκτωβρίου, καταφέρνοντας να εκδιώξει τα γερμανικά στρατεύματα.
Η εκδήλωση στη μνήμη του Anders Lassen θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στο Denmark House, με ώρα προσέλευσης τις 6μμ. και ώρα έναρξης τις 6.30μμ.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, αποστέλλοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@thessaloniki.org.au
Για πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ Αδελφές-Πόλεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.fedsquare.com/events/sister-cities-glendi-festival-2017

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου